Miten ansioluettelo luodaan?

Luo vaikuttava ansioluettelo Cvapp.fi-sivustolla 10 vaiheessa.
Tässä artikkelissa esitellään ansioluettelon muokkausosion tärkeimmät osat. 

Vaihe 1: Valitse pohja ja korostusväri

Valitse ensimmäiseksi pohja, jonka tyyli sopii toimialallesi. Älä ota tässä vaiheessa liikaa paineita siitä, minkä pohjan valitset. Kun lisäät ansioluetteloosi myöhemmin tietoja, voit muuttaa helposti ulkoasua tai järjestellä sen osia. Käytössäsi on myös värinvalintatyökalu, jonka avulla voit valita ansioluettelon korostusvärin. Yksilöllisen ansioluettelon luominen ei ole vielä koskaan ollut näin helppoa!

Vaihe 2: Lisää henkilötietosi

Tämän osion kenttien tärkeys riippuuät, asuinpaikastasi ja toimialastasi. Voit vapaasti jättää kenttiä tyhjiksi. Muista, että tämä on ensimmäinen osa, joka ansioluettelosta katsotaan, joten muista varmistaa, että teet hyvän vaikutuksen. 

Huomioi seuraavat seikat täyttäessäsiTässä on muutamia tärkeitä kohtia henkilökohtaisiain tietojaihin:

  • Työnimike: Hakemasi työn nimike. Tämä kenttä näkyy ansioluettelosi yläosassa, ja se on hyvä tapa mukauttaa ansioluettelo jokaista hakemusta varten.
  • Valokuva: Jos sinulla on itsestäsi laadukas valokuva, voit ladata sen tässä osassa. Huomaa, että Jjotkut ansioluettelopohjamme toimivat valokuvan kanssa, mutta jotkut eivät.  

Vaihe 3: Kirjoita ammatillinen yhteenveto

Tällä yhteenvedolla voit kiinnittää lukijan huomion itseesi 3– - 4 selkeällä virkkeellälauseella, joissa kerrot yleisesti työurastasi, sopivuudestasi työtehtävään ja tulevaisuudensuunnitelmistasi. 

POISTA KUVA

Vaihe 4: Lisää linkit

Linkit ovat kätevä tapa kiertää se tosiasia, että ansioluettelossa on rajallisesti tilaa. Täydennä ansioluetteloasi laittamalla sinne linkki sosiaalisen median profiileihisi, verkkosivuillesi tai online-portfolioosi. 

Vaihe 5: Lisää työhistoriasi

Tämä on ansioluettelosi tärkein osa. Lisää tiedot tärkeistä työsuhteista viimeisten 10 vuoden ajalta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, milloin sinun kannattaa sisällyttää ansioluetteloosi kaikki aiemmat työsiuhteet.

Useimmissa ansioluetteloissa käytetään tässä osassa ansioiden luettelointiin luetelmakohtia ja avainsanoja. Tässä osassa vaikeinta on kertoa, mahdollisimman vähin sanoin ja kuitenkina mahdollisimmansamalla tarkasti, että sinullahakijalla on työkokemuksesinsa ansiosta ne taidot, joita hakemassasikyseisessä työssä tarvitaan. 

Jos et pääse eteenpäin, katso mitenä luetelmakohtia edellisen työsi kuvauksessa käytettiin luetelmakohtia tai mitä luetelmakohtia hakemasi työpaikan en tämänhetkisessä työpaikkailmoituksessa on käytettyään luetelmakohtia haluamasi työn kuvaamiseen. Ansioluettelossasi tulisi olla sama muoto ja samat avainsanat.

Muistathan! Me tarjoamme käyttöösi esikirjoitettuja lauseita, jotka helpottavat ansioluettelon laatimista! Miten se toimii? Kun lisäät tietoja työkokemus-kohtaan, näkyviin tulee ”Lisää esikirjoitettuja lauseita” -painike. Klikkaa painiketta ja etsi sopiva työnkuva, jolloin ansioluettelotyökalu auttaa sinua löytämään parhaat lauseet lisättäväksi ansioluetteloon. Nopeaa, helppoa ja hyödyllistä!

Katso seuraava näyttökuva: 

Vaihe 6: Lisää koulutuksesi

Nyrkkisääntö on, että ansioluettelossa kerrotaan aina korkein suoritettu koulutus. Jos sinulla on esimerkiksi ylempi korkeakoulututkinto, sinun ei tarvitse liittää mukaan tietoja ylioppilastutkinnosta, eikä edes alemmasta korkeakoulututkinnostasi. Muista, että tilaa on rajallisesti. Jos sinulla on paljon työkokemusta, lisäkoulutusta koskevat tiedot eivät ole erityisen tärkeitä.  Jos taas olet hakemassa ensimmäiseen valmistumisen jälkeiseen työpaikkaan , sinun kannattaa kertoa tässä osassa yksityiskohtaisemmin koulutuksestasi.

Vaihe 7: Luettele taitosi

Taitoja käsittelevässä osiossa voit kertoa itsestäsi paljon sellaisessa muodossa, joka ei vaadi paljoa sanoja eikä vie paljona tilaa. Ansioluettelopohjamme on suunniteltu niin, että taitotasosi esitetään visuaalisesti. Tässä osiossa voit myös optimoida ansioluetteloasi tärkeillä avainsanoilla.

Ansioluettelotyökalun uusi kätevä toiminto on taitoja ehdottava työkalu. Joskus on vaikea keksiä, mitä taitoja sisällyttää ansioluetteloon, mutta koneoppimisen algoritmien ansiosta Cvapp.fi-palvelu voi onneksi auttaa sinua tässä tehtävässä. Ansioluettelotyökalumme ehdottaa automaattisesti mahdollisia taitoja osion yläosassa. Sitä mukaa, kun lisää taitoja, järjestelmä analysoi tiedostoa ja ehdottaa uusia työsi kannalta oleellisia taitoja, joita voit muokata oman tilanteesi mukaan.

Esimerkiksi myyntipäällikkö voisi lisätä seuraavia taitoja: myynti, CRM, myynnin kehittäminen, myynninhallinta, myyntihenkilöstö, myyntiputken arviointi jne. Katso oman alasi

tärkeät taidot ansioluetteloesimerkeist

Voit myös yksinkertaisesti antaa taitoja ehdottavan työkalun tehdä työn puolestasi. 

Vaihe 8: Lisää erityisiä osia ja muuuta asettelua.

Muokkausosion alareunassa on valinnaisia osia, kuten kurssit, suosittelija, kielet, muu kokemus muu kokemus työharjoittelut.

Voit lisätä ansioluetteloosi myös mukautetun osan ja antaa sille haluamasi nimen. Kun olet lisännyt ansioluetteloosi erityisiä osia, voit järjestellä niitä helposti seuraavan esimerkin mukaisesti.

Myös osioiden otsikoita ehdottava työkalu helpottaa ansioluettelon kirjoittamista ja auttaa sinua räätälöimään asiakirjan omien tarpeidesi mukaan. Se auttaa sinua muuttamaan ja muokkaamaan otsikoita tilanteen ja hakemasi työpaikan mukaan.   

Vaihe 9: Muokkaa, muokkaa, muokkaa

Tämä on tärkeää. Ennen ansioluettelon lähettämistä sitä tulisi tarkastella ja muokata kaikessa rauhassa. Lue se alusta loppuun ja lopusta alkuun. Lue se ääneen. Pyydä ystävää katsomaan sitä. Omia kirjoitusvirheitä on vaikea huomata. Pyrimme tekemään yhteistyötä useimpien oikolukuohjelmien kanssa, mutta niiden käyttö ei koskaan takaa, että ansioluettelo on virheetön ja kieliopillisesti oikea.za

On hyvin todennäköistä, että sinulla on lopulta liikaa sisältöä. Käy ansioluetteloa läpi ja karsi sitä, kunnes se siältää vain kaikkein tärkeimmät tiedot. Lopputuloksena on selkeä ja vaikuttava ansioluettelo. 

Vaihe 10: Lataa tai jaa ansioluettelosi

Kun olet viimeistelly ansioluettelosi, voit edetä eri tavoin:

  • Lataa ansioluettelo koneellesi TXT-tiedostona, jota voit tekstinkäsittelyohjelmaasi, tai jaa linkkejä ansioluetteloosi ilmaistiliäsi käyttäen. Lue lisää Cvapp.fi-sivuston ilmaisesta käytöstä.
  • Ota käyttöön koejakso tai premium-tili, jolloin voit ladata ammattimaisesti muotoillun ja näyttävän ansioluettelon PDF tai Word-muodossa.  Ansioluettelon lataaminen Word-tiedostona on uusi hyödyllinen toiminto!
  • Suosittu ”Going to Dublin” -pohjamme on nyt mahdollista ladata Docx (Word) -muotoon. Älä kuitenkaan aluksi mieti pohjan valintaa liian pitkään. Sen jälkeen, kun olet täyttänyt ansioluettelosi tiedot, voit helposti vaihtaa muotoilua tai muuttaa osioiden järjestystä. 

Täydennä ansioluetteloa tyyliin sopivalla työhakemuksella

Muista, että tarjoamme käyttöösi myös 18 erinomaista työhakemuspohjaa, joiden linjakas ja moderni muotoilu soveltuu täydellisesti ansioluettelopohjien tyyliin. Luo yhtenäinen kokonaisuus, joka erottuu muista edukseen. Napsauta aloitussivulla Työhakemus-välilehteä ja pääset saman tien luomaan edustavaa työhakemusta. Halutessasi voit yhdistää ansioluettelon ja työhakemuksen yhdeksi tiedostoksi, joka on helppo lähettää potentiaalisille työnantajille. Tämä PDF-tiedostojen yhdistystoiminto helpottaa paitsi sinun työtäsi myös rekrytoijien työtä!

Muistathan hyödyntää uutta Tilasto-toimintoamme, joka kertoo, kuinka monta kertaa ansioluetteloasi on tarkasteltu lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Näet ansioluetteloa tarkastelleen henkilön sijainnin sekä sen, kuinka kauan hän on tarkastellut ansioluetteloasi. Kun tiedät, missä päin maailmaa sinusta ollaan kiinnostuneita, osaat suunnitella uraasi tarkemmin!

Kehotamme vierailijoita ja käyttäjiä tutustumaan myös meille annettuihin stellar-arvioihin osoitteessa Trustpilot. Me teemme parhaamme asiakkaiden tyytyväisyyden takaamiseksi, se on meille ilo ja kunnia.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä