Kuinka mukautan ansioluetteloani?

CV-mallimme on suunniteltu siten, että ne voidaan mukauttaa erilaisiin sisältöihin ja näyttävät aina yhtä vaikuttavilta. Alla kerrotaan muutama tapa, jolla voit mukauttaa ansioluetteloasi.

Asettelun mukauttaminen

Ansioluettelon asettelua voi mukauttaa, esimerkiksi näin:

• Havainnollista taitotasojasi liukuvärein – Tämä toiminto löytyy sivupalkista kohdan kielet/taidot alta.
  • Lisää avatar (mahdollista useimmissa ansioluettelopohjissa)– tyylikäs tapa antaa ansioluettelolle yksilöllinen ilme.
  • Voit myös muokata tai poistaa valokuvien taustoja niin, että tuloksena on ammattimainen kasvokuva.
  • Muuta Kkappaleiden järjestystä* - Profiilitekstiä seuraavien pääsarakkeen kappaleiden järjestystä voi muuttaa. Jos haluat muuttaa kappaleen paikkaa, klikkaa sen vasemmalla puolella olevaa siirtokuvaketta seuraavan kuvan mukaisesti. Sen jälkeen voit laahata kappaletta ylös- tai alaspäin. Katso seuraavat näyttökuvat.

• Muuta kieli - Lue lisää ansioluettelon kielen muuttamisesta tästä.
  • Ohita osia ja kenttiä - Jätä osia tai kenttiä pois ansioluettelosta jättämällä ne tyhjiksi. Ohitetut otsikot tai osat poistetaan automaattisesti ansioluettelosta.
  • Muuta tai muokkaa osioiden otsikoita – Nyt voit myös muokata ja muuttaa osioiden otsikoita oman tarpeesi mukaan.
  • Lisää linkkejä - Lisää mukautettuja linkkejä LinkedIn-profiiliisi, web-portfolioosi jne. Henkilötiedot-osassa.
  • Lisää vaikuttavia taitoja taitoja ehdottavan työkalun avulla – Joskus on vaikea keksiä, mitä taitoja sisällyttää ansioluetteloon, mutta koneoppimisen algoritmien ansiosta Cvapp.fi-palvelu voi onneksi auttaa sinua tässä tehtävässä. Ansioluettelotyökalumme ehdottaa automaattisesti mahdollisia taitoja osion yläosassa. Sitä mukaa, kun lisää taitoja, järjestelmä analysoi tiedostoa ja ehdottaa uusia työsi kannalta oleellisia taitoja, joita voit muokata oman tilanteesi mukaan. Vaikutuksen tekeminen oikeilla taidolla ei ole vielä koskaan ollut näin helppoa.
  • Lisää / poista valokuva - Joissakin malleissa voidaan käyttää valokuvaa, ja valokuvan voi halutessaan aina poistaa kaikista malleista. Lue lisää valokuvan lataamisesta ja muokkaamisesta tästä.
  • Vaihda muotoilun teemaa/väriä - Lisätietoja ansioluettelopohjan ja värin vaihtamisesta on täällä.Helppokäyttöinen värinvalintatyökalumme auttaa ansioluettelon korostusvärien valinnassa.

* Asettelua ei toistaiseksi voi määrittää uudelleen henkilötietojen, ammatillisen yhteenvedon, harrastusten tai taitojen osaltal. Et esimerkiksi voi siirtää taito-osaa oikealta vasemmalle tai lisätä marginaalia tai sivunvaihtoa. Toivomme voivamme tarjota tulevaisuudessa enemmän toimintoja asettelun mukauttamiseen.

Mukautetun osan lisääminen

Ansioluetteloa voi mukauttaa myös lisäämällä siihen mukautettuja osia. Mukautetulle osalle voi valita vapaasti nimen. Voit lisätä mukautetun osan menemällä ansioluettelon muokkausosion alareunaan, jossa on vaihtoehtoja uuden osan lisäämiseksi.

Fontit ja fonttikoot

Ansioluetteloiden ja saatekirjeiden fontteja ja fonttikokoja ei toistaiseksi voi muokata. Toivomme voivamme tarjota tulevaisuudessa enemmän toimintoja fonttien muokkaukseen. Sillä välin voit kokeilla erilaisia mallejamme, joiden fontit eroavat hiukan toisistaan ulkoasultaan

Yksisivuisen ansioluettelon laatiminen

Ansioluettelon ihanteellinen pituus on yksi sivu. Jotta saat kaiken mahtumaan yhdelle sivulle, sinun on keskityttävä hakemasi työpaikan kannalta oleellisiin tietoihin. Esittele ansioluettelossa tärkeimmät saavutuksesi ja karsi kaikki epäoleellinen. Huomaa, että et voi pienentää ansioluettelon kirjasinkokoa tekstin lyhentämiseksi.

Muistathan räätälöidä myös työhakemuksen! Näyttävän työhakemuksen luominen ei vielä koskaan ole ollut näin helppoa. Nyt voit lisäksi yhdellä napin painalluksella mukauttaa työhakemuksen muotoilun vastaamaan ansioluettelon tyyliä. Suosittelemme aina räätälöimään työhakemuksen haettavaan työpaikkaan sopivaksi, sillä se parantaa mahdollisuuksiasi. Työhakemusten pitäminen esillä aloitussivulla helpottaa niiden käyttöä.

Muistathan, että ansioluettelon ja työhakemuksen yhdistäminen yhteen PDF-tiedostoon on nyt mahdollista. Työnhaku ei vielä koskaan ole ollut näin helppoa. Tämä uusi toiminto löytyy ansioluettelon/työhakemuksen esikatselunversion oikealla puolella sijaitsevan pudotusvalikon kohdasta ”Lisää”. Sen jälkeen sinun ei tarvitse kuin valita yhdistettävät asiakirjat, niin helppoa se on!

Voit muokata ansioluettelosi sopivan pituiseksi pienentämällä tai suurentamalla riviväliä 50 % käyttäen 25 %:n askelväliä. Voit myös käyttää meidän rivivälitoimintoamme, jonka avulla voit pienentää tai suurentaa riviväliä 50 % käyttäen 25 %:n askelväliä. Avaa muokkaustyökalu ja klikkaa sivun oikeassa alareunassa näkyvää ”Valitse ansioluettelopohja” -painiketta. Sivun yläreunaan ilmestyy rivivälitoiminto, jota käytetään klikkaamalla hiirtä.

Katso seuraava näyttökuva: